Over mij

Doula Midden Nederland - omgeving Nieuwegein

Ik ben Beau en ik ben Doula in regio Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Nieuwegein. Ik ben 30 jaar oud en woon met mijn man en 2 zoontjes in Nieuwegein Noord.

In 2016 werd mijn eerste zoon geboren en ging er een klein vuurtje branden. Na de geboorte van mijn jongste zoon heb ik ervoor gekozen dat vuurtje in actie om te zetten. In september 2021 ben ik met veel plezier begonnen aan de Doula Opleiding in Utrecht.


Dit bleek een juiste stap in de richting van het uitvoeren van mijn passie: zwangeren en hun eventuele partners ondersteunen in alle keuzes die er zijn te maken omtrent de zwangerschap en geboorte van hun kindje.

Mijn verhaal

In augustus 2016 beviel ik van mijn eerste zoon dit was een andere bevalervaring dan gehoopt. Ik had veel verwacht, zoals bijvoorbeeld hevige pijn. Wat ik niet had verwacht was de impact die het had op mentaal vlak. Mijn bevalling kun je namelijk best scharen onder de noemer “zoals in het boekje” maar helaas wordt ook in dat boekje het emotionele deel te weinig belicht. Ik dacht er te makkelijk over, ik ging er minimaal voorbereid in en dacht ‘ik laat het wel over mij heen komen’.

Ik heb deze ervaring verwerkt maar toch steekt het nog steeds als ik eraan terugdenk en vraag ik mij af ‘waarom’? Waarom wordt er nog steeds zo makkelijk gedaan en gedacht over zo’n belangrijke gebeurtenis in je leven? Een ervaring die je de rest van je leven met je mee draagt.

Ik wil dat je trots bent wanneer je terug kijkt op je bevalling. Dat je je op dat moment zo ontzettend krachtig voelde dat wanneer je er op terug kijkt het je nog steeds overspoelt. Dat je liefde en respect voor jezelf voelt tot in je tenen. Dát gun ik je en dat verdien je.

Deze eerst ervaring was voor mij tijdens de tweede zwangerschap de reden om mij enorm te verdiepen in het fysiologisch proces tijdens de bevalling. Hoe werkt het, welke opties heb ik, wat zijn de ervaringen? Ik verslond alle informatie die ik kon vinden en werkte een uitgebreid bevalplan uit. Het wierp zijn vruchten af, ik had mijn droombevalling. Ging alles zoals gehoopt? Nee. Werd ik in mijn waarde gelaten, werd er rekening gehouden met mijn bevalplan, werd ik gezien, werd ik gehoord? Ja!
Dit gun ik jou ook. En ik gun je dat het jou allemaal nog veel makkelijker afgaat. Ik wil niet dat je tot diep in de nacht onderzoeken moet lezen om tot keuzes te komen. Ik wil dat je achterover kunt zitten en kunt genieten van je zwangerschap terwijl ik je die informatie aanreik. Dat je niet hoeft te ploeteren om te komen waar je wilt zijn, het proces mag lichter en leuker zijn. Laat mij je helpen.

Opleidingen

Na de geboorte van mijn tweede zoon in 2020 kon ik voor mijzelf niet meer ontkennen dat ik heel graag iets in de geboortezorg wil beteken. Ik ben deze passie gaan volgen en in september 2021 begon ik aan de Doula-opleiding in Utrecht. Het is mijn missie om elke vrouw krachtig en vol liefde naar zichzelf terug te kunnen laten kijken op hun bevalling. Iets wat nu nog te vaak wordt overschaduwd door nare ervaringen of zelfs trauma. Vaak gaat het om gebeurtenissen die voorkomen hadden kunnen worden en beter geïnformeerd plaats hadden kunnen vinden. Laten we samen kijken naar wat jij nodig hebt en gaan voor de bevalling die jij verdient.

Ik ben er voor je.

Ik blijf bij je, ik laat je niet alleen.